Terwijl de studenten zich door de examens worstelen en er door iedereen lonkend uitgekeken wordt naar de zomer, staan eveneens weer een pak 3X3 evenementen voor de deur.

3X3, zeg je?
3X3 is bezig aan een snelle opmars. Dit snel-tempo basketballetje is in 2020 zelfs voor het eerst een Olympische sport.
Bekijk dit filmpje waar de sport wordt voorgesteld: https://youtu.be/OUx-EmnQVRg
Er is ook deze website waar je onder andere de evenementen zal kunnen terug vinden en een officiële ranking van alle spelers die hebben deelgenomen!

Vanaf komende zaterdag tot eind juli is er zowat elk weekend een 3X3 tornooi in Vlaanderen, het merendeel georganiseerd als deel van de 3X3 Masters

Voor wie?
Met dit nieuw project zijn we op zoek naar spelers die Bebita met trots willen vertegenwoordigen in dit 3X3 circuit in de categorieën U18 en +18 mannen. Dit betekent spelers geboren in 2003 en ouder. Spelers hoeven niet aangesloten te zijn bij Bebita, dus je baskettende vrienden van andere clubs mogen zeker ook meedoen!

Prijs en organisatie
Elke speler betaalt zijn deel van het inschrijvingsgeld per tornooi dat hij deelneemt (ploeg met 3: €15 pp, ploeg met 4: €11,25 pp).
Bebita zorgt voor truitjes, water en komt tussen in vervoerskosten (1 auto per ploeg).

Naargelang wie meegaat, worden +18 en U18 ploegjes gevormd. Wij zorgen voor de inschrijving in het tornooi.
De U18 en +18 categorie spelen meestal op hetzelfde moment, zodat kan afgesproken worden en U18 spelers meekunnen met +18 spelers met een auto.

Met dit nieuw project willen we vooral dat spelers zich amuseren met hun favoriete sport en de spelers introduceren in het 3X3 spel. Het resultaat is van ondergeschikt belang!Ondertussen komen de spelers ook eens in een andere omgeving en in contact met anderen die dezelfde passie delen. Een fantastische ervaring die elke basketter moet gekend hebben.

All right, I’m in! Laat meteen weten welke tornooien je wil meedoen met deze Doodle! (je kan de Doodle nog aanpassen indien er iets is tussengekomen,of je onverwacht toch vrij bent!)
Spelers die niet aangesloten zijn bij Bebita, zenden best een mail met hun gegevens door(basketbal@bebita.be).

De 3X3 kalender:

  • zondag 24 juni: Zaventem     13u – 17u
  • zaterdag 30 juni: Aalst     13u – 17u
  • zondag 1 juli: Desselgem     U18: 10u – 12u      U21, +21 13u – 17u
  • zaterdag 7 juli: Brussel     14u – 17u ENKEL U18!
  • zaterdag 14 juli: Kortrijk     13u – 17u
  • zaterdag 28 juli: Antwerpen     13u – 17u

Hope to see you on the court!